Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ψευτοδιλήμματα

Πριν από λίγες μέρες ο κ. Παπανδρέου διακήρυσσε ανά την Ευρώπη ότι ο λαός αποδέχεται τα μέτρα και βάζει πλάτη για το ξεπέρασμα της κρίσης.Ισχυριζόταν προκλητικά ότι ο λαός υποβάλλεται σε θυσίες για τη σωτηρία της χώρας.Ισχυριζόταν ότι τα μέτρα ήδη αποδίδουν και όλα πάνε καλά.
Τώρα άλλαξε την πλάκα.Καμώνεται ότι τον απασχολεί η γνώμη του λαού (Αλήθεια με τη συγκατάθεση του λαού εν μια νυκτί κατάργησε εργατικά δικαώμματα κερδισμένα με αίμα και θυσίες;)Παριστάνει υποκριτικά τον θιασώτη της λαικής ετυμηγορίας.
Κατά τη γνώμη μου δύο πραγματα συμβαίνουν συγχρόνως 1.Ο κ Παπανδρέου εκβιάζει τους άλλοτε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να τον ξαναψηφίσουν.Τους θεωρεί εύκολους στον εκβιασμό και στα διλήμματα,προφανώς υπιτιμά την νοημοσύνη ,την αξιοπρέπεια και το ήθος τους.2.Ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει πολύ καλά ότι θα παίρνει συνεχώς νέα αντιλαικά μέτρα.Γνωρίζει ότι η λαική αγανάκτηση θα φουντώνει συνεχώς.Γιαυτό πρέπει να εγκλωβίσει το λαό ώστε να περιορίσει τις αντιδράσεις.
Αυτή την περίοδο το κεφάλαιο τα θέλει όλα,τρώγοντας έρχεται η όρεξη! Διαχρονικά οι σοσιαλδημοκράτες είναι οι πιο ύπουλοι υπηρέτες της πλουτοκρατίας.Ο κ. Παπανδρέου δεν λειτουργεί από μόνος του.¨Εχει από πίσω του όλη την πλουτοκρατία ντόπια και ξένη.Ο λαός αν δεν απαγκιστρωθεί απο τις αυταπάτες και πάρει στα χέρια του τη ζωή θα αφήσει να του σκάβουν το λάκκο πιο βαθιά.Αν υποκύπτει στους εκβιασμούς,αποθρασύνει τους εκμεταλλευτές του και προετοιμάζει νέους εκβιασμούς.Είναι κρίμα όμως να θυσιάζονται εκατομμύρια ζωές για θησαυρίζουν μερικά παράσιτα.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Έρχονται βραβεία

Το βραβείο το πήρε τελικά ο κ.Παπανδρέου.Το πήρε δια χειρός Γερμανών τραπεζιτών.Τον βράβευσαν για τη σωτηρία της πατρίδας,τον βράβευσαν για τη δύναμη της αλήθειας (του κ.ΓΠ!!).Ντροπαλός και συνεσταλμένος σαν μαθητούδι ο κ.Παπανδρέου μπροστά στα αφεντικά.Στα αφεντικά λέει την αλήθεια πράγματι,τον λαό περιπαίζει κατά τρόπο ξεδιάντρωπο,με τη συνεργεία των πάσης φύσεως απολογητών του συστήματος.Το αφιέρωσε μάλιστα στο λαό που δεινοπαθεί,αποδεικνύοντας πόσο κυνικός και απάνθρωπος είναι.Πόσο το ψέμα και η υποκρισία είναι μέσα στο μεδούλι του.
Σε λίγες μέρες όμως τις 7 Νοέμβρη θα του δώσει και ο εργαζόμενος το δικό του βραβείο.Θα τον μαυρίσει με την ψήφο του.Η κοροιδία παρατράβηξε.Η ζωή του έγινε δύσκολη αύριο θα γίνει μαύρη.Τα παιδιά χωρίς μέλλον.Ο κ Παπανδρέου έσπειρε ανέμους θα θερίσει θύελλες.Εξευτέλισε τους έντιμους εργάτες,θα πάρει την αμοιβή του.
Και λίγο αργότερα ο λαός με τη δύναμη και τους ταξικούς αγώνες για μια κοινωνία δίκαιη,θα ρίξει στα σκουπίδια της ιστορίας αυτόν και τους ομοίους του.Αγκαλιά με τους Καρατζαφεραίους και τους δεξιούς μασκαρεμένους.Ο λαός με τη δύναμη του είναι σε θέση να τους δέσει στον πάσσαλο της ατίμωσης των εχθρών του λαού.Τότε δε θα φτάνουν όλες οι κραυγές των εκμεταλλευτών και οι ύμνοι των παπαγάλων να τους σώσουν.Αυτό είναι το πραγματικό βραβείο που τους πρέπει.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Πάρε θέση ευθύνης

Κάθε μέρα που περνάει η ζωή των ανθρώπων της εργασίας γίνεται και πιο δύσκολη.
Οι συνεχείς ανατιμήσεις προιόντων και υπηρεσιών,ο πληθωρισμός που καλπάζει,οι απολύσεις η ανεργία,οι έμμεσοι φόροι,...στήνουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για τη λαική οικογένεια.
Κάθε απεργία συκοφαντείται από πουλημένους δημοσιογράφους και τον εσμό των παρασιτικών.
Κάθε απεργία βγαίνει παράνομη και καταχρηστική.Όλοισχεδόν, δικαστές,δημοσιογράφοι,καθηγητάδες,ειδικοί περί πάντων, συνδικαλιστές των αφεντικών και της κυβέρνησης,ο καθένας στο ρόλο του ,ο καθένας με τον τρόπο του ,τρομοκρατούν τους εργαζόμενους,τους ποτίζουν σύγχυση και απελπισία,τους τρελαίνουν στο ψέμα.
Τα σκήπτρα και το γενικό πρόσταγμα ασφαλώς το έχει η κυβέρνηση.
Με ασύλληπτα ψέματα,θεατρινισμούς,απάτες,κουτοπονηριές,ατιμίες,ψευτονταηλίκια,η κυβέρνηση του Παπανδρέου,κυβέρνηση υποτέλειας,παίζει τον άτιμο ρόλο της δίνοντας γη και ύδωρ στην πλουτοκρατία και τα αφεντικά ντόπια και ξένα.
Τώρα είναι η ώρα του λαού, των εργαζομένων.Να καταψηφίσει αλύπητα την κυβέρνηση τους συνεταίρους της και τα υποκατάστατα τους.Να δείξει ότι δεν δέχεται άλλο τον εξευτελισμό.Να δείξει ότι δεν εκχωρεί το μέλλον το δικό του και των παιδιών του στους επίορκους πολιτικάντηδες.Να τους πετάξει στα σκατά της ιστορίας,εκεί είναι η θέση τους.Η επιχείρηση αυτή πάει πολύ μακριά.Κάθε έντιμος άνθρωπος πρέπει να αγωνίζεται σε όλη του τη ζωή για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς τα κοράκια τους καπιταλιστές και τα τσακάλια τους.

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Εγκλημα και τιμωρία

Ο Γ.Παπανδρέου,το κόμμα του και oι συνεργοί του,ετοιμάζονται για τη μεγάλη δουλειά.Να αλυσοδέσουν τους εργαζόμενους για πολλά χρόνια.Απερίγραπτη δυστυχία περιμένει μεγάλες μάζες του λαού.Οι νέοι μας θυσιάζονται,οι γυναίκες αποδεκατίζονται οι συνταξιούχοι πεθαίνουν.
Γιατί Γ.Παπανδρέου διαπράττετε αυτό το έγκλημα;Μήπως σας ψήφησε ο λαός γιαυτό;Εσείς που υπεραμύνεστε των νόμων,γιατί κάνετε αυτό το ανοσιούργημα,αυτή τη μέγιστη παρανομία;
Γ.Παπανδρέου, είσαι ικανός γιά όλα.Σε είχα υποτιμήσει.Αλλά εσύ ξεπέρασες σε κυνισμό, απατεωνιά,ψευτιά,αναισχυντία τους πάντες.Μιλάς για πατρίδα,αλλά το πάρτυ που έχουν στήσει εφοπλιστές,βιομήχανοι,τραπεζίτες και όλο το παρασιτολόι αποδεικνύει ποιοί αποτελούν την πατρίδα για σένα.
Τώρα,κάθε τίμιος άνθρωπος δεν έχει άλλη επιλογή.Να σταματήσει το δολοφονικό χέρι των επίορκων.Προτού μας πάρει τη ζωή και μας βυθίσει στη δυστυχία εμας και τα παιδιά μας.
Η Ζωή,το μέλλον η ελπίδα μας ανήκουν.Δεν τα παραχωρούμε στους αδίστακτους υπηρέτες της πλουτοκρατίας.Γ.Παπανδρέου,εκεί που σπούδαζες,δεν έμαθες οτι αυτός ο λαός ο μικρός ο μέγας το έγκλημα το τιμωρεί.BG 1/7/2010

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Μόνο δουλεία

Σε θαυμάζω κάθε μέρα κύριε Αυτιά για τις λεπτομερείς σου αναλύσεις των οικονομικών θεμάτων.Σε λίγο θα είμαι τελειωμένος οικονομολόγος και φοροτεχνικός από το καθημερινό σου φροντιστήριο.Ομοίως ευχαριστώ τους κυρίους καθηγητές,συμβούλους και λοιπούς ειδικούς που έχουν μόνιμο στασίδι στην εκπομπή σου.Βέβαια οι περισσότεροι είστε του ΛΑΟΣ αλλά αυτό δεν πειράζει αρκεί η δουλειά να γίνεται.Σκίζεται η καρδιά μου από το κλάμα που πέφτει και απολαμβάνω το θέατρο που παίζεται.Τελικά πιστεύω πως με πολλή νηστεία,εκτονωτικό κλάμα,πολλή δουλειά και προσευχή θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα.Εμείς στο κάτω -κάτω δημιουργήσαμε την κρίση με την τρυφηλή ζωή που κάνουμε.Το χρωστάμε στην Ελλάδα,η οποία ως γνωστόν μας ανήκει.
Οχι λοιπόν απεργίες,όχι συλαλλητήρια.Μόνο δουλειά.Μόνο ψωμί που λέει και ο Πρόεδρος.Ολοι στηρίζουν την κυβέρνηση: ΛΑΟΣ,ΝΔ,εφοπλιστές,Βιομήχανοι,εργολάβοι,ΜΜΕ.Αυτοί ξέρουν.Εγώ θα στηρίξω την εθνική προσπάθεια.Το παιδί μου ας είναι άνεργο.Η πατρίδα να πάει καλά.Ο Γ Παπανδρέου και η δυναστεία Παπανδρέου πάντα για το συμφέρον της χώρας γνοιάζονται.Εγώ το υπονομεύω.Ολοι μαζί λοιπόν.Στή γραμμή σκυφτοί,σαν να πηγαίνουμε για εκτέλεση.

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Φωνή λαού,οργή θεού

Συγκλονιστική η χθεσινή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ.Αφρισμένο ποτάμι οι εργαζόμενοι κατακλύζουν τους δρόμους και πλημυρίζουν την πλατεία Συντάγματος.Τα πρόσωπα φωτεινά,οργισμένα τα συνθήματα κοφτερά και πεντακάθαρα."Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη","Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη",....Είχαμε πολλά χρόνια να ζήσουμε αυτή την ανάταση.
Απο εδώ και μπρος το λόγο έχει ο λαός.Η θλιβερή κυβέρνηση Παπανδρέου και οι συνεργοί της θα τιμωρηθούν για το έγκλημα που διέπραξαν.Να παραδώσουν τους εργαζόμενουε αλυσοδεμένους στους ληστές,να υποθηκεύσουν το μέλλον,να θυσιάσουν δικαιώματα αίματος σε μια νύχτα.Η κυβέρνηση Παπανδρέου με τους συμμάχους της απο το φασίστα Καρατζαφέρη,τα σαπρόφυτα της δημοσιογραφίας,τους κουκουλοφόρους,τους εργολάβους των ΜΜΕ τα παράσιτα της οικονομίας και τα οικόσιτα του συστήματος τρομοκρατούν το λαό.Αλλά όταν παλεύεις για το δίκιο τίποτα δεν σε σταματά.Γίνεσαι ακατάβλητος γίνεσαι θύελλα.
Βάλτε τα τσακάλια του Καρατζαφέρη να ουρλιάζουν όλη μέρα.Βάλτε τους αργυρόνητους ειδικούς,δημοσιογράφους,πολιτικούς ενσωματωμένους στο σύστημα να τρομοκρατούν.Βάλτε τους κουκουλοφόπους σε αποστολή δολοφονίας,κουρελιάστε το σύνταγμα σας..Αυτά είναι τα όπλα σας.
Η οργή και το δίκιο μας θα σας πνίξει.Κάθε μέρα περισσότεροι και δυνατότεροι.
(Για να μην ξεχνάμε και την ιστορία:Δεν ήταν ο παππούλης του που ανέβασε τούς Αγγλους στην Ακρόπολη για να δολοφονήσουν το λαο με τα πολυβόλα;και παρέδωσε την Ελλάδα στο Σκόμπυ.Πουλημένοι μέχρι σταγόνα).BG 6/5/2010

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Έγκλημα και τιμωρία

Σε λίγες ώρες το έγκλημα ολοκληρώνεται.Νύχτα με διαδικασίες συνοπτικές.Νύχτα για να μη δει ο κόσμος τους εγκληματίες και τους συνεργούς τους.
Ποιοί είναι αυτοί που παίρνουν την μπουκιά από το στόμα του φτωχού και του συνταξιούχου;Ποιοί είναι αυτοί που ρίχνουν τη νεολαία στον καιάδα της ανεργίας,της ματωμένης εκμετάλλευσης,της αδιέξοδης ζωής;Ποιοί είναι όλοι αυτοί που ρημάζουν τις συντάξεις κόβουν επιδόματα κλέβουν ιδρώτα και αίμα και κάνουν το βίο αβίωτο;
Είναι οι κλέφτες και οι απατεώνες οι προδότες και απάτριδες που έφτασαν τους εργαζόμενους εδώ.Που έταζαν σοσιαλισμό οι ληστές.Τα τσιράκια των κεφαλαιοκρατών και τα υποχείρια των ιμπεριαλιστών.Χέρι-χέρι με Καρατζαφέρη και Μητσοτάκη.Αγκαλιά με Μίχαλους και Αλαφούζους.Από κοντά και οι πουλημένοι καθηγητάδες,δημοσιογράφοι,και ειδικοί που έβγαλαν στο σφυρί τις γνώσεις τους και την ανύπαρκτη αξιοπρέπεια τους.
Τώρα το λόγο έχει ο λαός.Να πατήσει τα ερπετά που του δηλητηριάζουν τη ζωή.Να σαρώσει τη ληστοσυμμορία.Να πετάξει στα σκατά τους σφετεριστές του μόχθου του.Να γίνει αφεντικό και όχι δούλος.ΒG 5/5/2010

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Σήμερα το έγκλημα ολοκληρώνεται

Σήμερα το έγκλημα ολοκληρώνεται.Σήμερα οι εργαζόμενοι παραΔίΝονΤαι αλυσοδεμένοι
στίς ορέξεις των πλουτοκρατών.Σήμερα το ΠΑΣΟΚ που επαγγέλθηκε το σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο αποδεικνύει εκκωφαντικά αυτό που ήταν πάντα.Ενα καμουφλαρισμένο κόμμα του κεφαλαίου ύπουλο,αδίστακτο,ικανό για το μεγαλύτερο έγκλημα.Κόμμα στυλοβάτης του εκμεταλλευτικού συστήματος,με υψηλή ειδίκευση στο ψέμμα,τη συκοφαντία,τη διάβρωση των συνειδήσεων.
Σήμερα το Πανελλήνιο Σοσιαλιστηκό Καρκίνωμα αγκαλιά με τον Καρατζαφέρη και τη Δεξιά με τις επευφημίες εφοπλιστών και βιομηχάνων καταργεί κατακτήσεις δεκαετιών ποτισμένες με ποτάμια αίμα εργατών.Η συγχορδία πουλημένων δημοσιογράφων και δήθεν ειδικών ψάλλουν τον επικήδειο.Τρομοκρατούν τους εργάτες και τους μιλούν για πατρίδα αυτοί που την πρόδωσαν τόσες φορές.
Σήμερα το λόγο παίρνει ο εργαζομενος.Αυτός θα καρφώσει στον πάσσαλο της ατίμωσης
αυτούς που του κλέβουν τη ζωή.Αυτούς που του έταξαν σοσιαλισμό και τον φόρτωσαν βαρβαρότητα.Β.Γ 02/05/2010
Πληρωμές
Συνήθως, όταν ο εργαζόμενος παίρνει το μεροκάματο ή το μισθό του, πιστεύει , ότι αυτό αποτελεί ανταμοιβή για την εργασία που έκανε. Πολλές φορές μάλιστα πιστεύει, ότι το κράτος φροντίζει να έχει δουλειά και ενδιαφέρεται για τη μόρφωση του την υγεία του και τις άλλες κοινωνικές παροχές.
Σπάνια σκέφτεται το θέμα βαθύτερα: ότι ο μισθός κλείνει μέσα του με διάφορες μορφές αυτό που λέμε ταξική εκμετάλλευση. Θα σταθώ εδώ σε ένα μόνο σημείο.
Όταν παίρνεις το μεροκάματο ή το μισθό σου, μέσα σε αυτό είναι ενσωματωμένο ένα επίδομα, ας το πούμε ταξικό. Μέσα σε αυτό περικλείεται η αποτελεσματικότητα των αγώνων των δικών του, των προηγούμενων γενιών , των εργατών όλου του κόσμου. Για παράδειγμα οι θυσίες των σοβιετικών εργατών για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας πρόσθεσε το δικό της επίδομα σε αυτή τη διαδικασία.
Κάποτε όμως έρχεται η στιγμή της κρίσης. Η στιγμή που θα πεις το δικό σου λόγο. Θα βρεθείς στο σταυροδρόμι. Δεν μπορείς να στηρίζεσαι πάντοτε στους αγώνες των άλλων.
Πέρασαν πολλά χρόνια. Χόρτασες την ανάπαυση του καναπέ σου. Ξέχασες τους αγώνες , τη συλλογικότητα, άφησες τους τυχοδιώκτες να παριστάνουν τους συνδικαλιστές, βυθίστηκες στην αδιαφορία. Έκανες κυβερνήτες ψεύτες και απατεώνες και διπρόσωπους δημαγωγούς
τους έκανες λαοπρόβλητους ηγέτες και εθνάρχες .Έκλεισες τα αυτιά σου και τα μάτια σου, λοιδόρησες τους πραγματικούς αγωνιστές.
Τώρα έφθασε η στιγμή της κρίσης. Θα δείξεις το δικό σου μπόι. Έχεις ακόμη λίγο χρόνο να δείξεις την οργή σου. Να δείξεις τη δική σου γροθιά. Να εξαφανίσεις τους κλέφτες του μόχθου, που σε τρομοκρατούν ,σου κλέβουν όχι μόνο τον κόπο αλλά τη λογική την ανθρωπιά την ελπίδα. Πες τους ότι θέλει τόλμη και αρετή ο αγώνας και τα διαθέτεις. Ήρθε η στιγμή για το δικό σου ΝΑΙ στη ζωή.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Παρελάσεις

Παρελαύνουν κάθε βράδυ από τα αστικά μέσα παραπληροφόρησης όλοι αυτοί που εξουσιάζουν τη ζωή των ανθρώπων της εργασίας.
Στις πρώτες γραμμές τα ξένα αφεντικά.Πρόεδροι,πρωθυπουργοί,καγκελάριοι,υπουργοί,τραπεζίτες,επίτροποι,κερδοσκόποι...δουλεύουν για το καλό μας.Τους προβληματίζει το παρών και το μέλλον μας.Ξημεροβραδιάζονται με τη δική μας έγνοια.Δόστου λοιπόν προτάσεις,δόστου σχέδια,δόστου δάνεια ακριβούτσικα.Δόστου συσκέψεις,δόστου συνεντεύξεις..ούτε και παιδιά τους νάμασταν!
Λίγο πιο πίσω οι δικοί μας.Ο πρωθυπουργός αλωνίζει Ευρώπη και Αμερική.Στα αμερικάνικα τα πάει καλά στα ελληνικά σπάει πέτρες.Από κοντά οι υπουργοί.Ολοι στον αγώνα για να σωθεί ... η πατρίδα.Πασόκ-ΝΔ-Καρατζαφέρης μια φωνή,μια ψυχή.
Ακολουθούν τα μέσα αποβλάκωσης και αποκτήνωσης.Κοντά στους πληρωμένους δημοσιογράφους κατ ευφημισμό,στρατιές οι ειδικοί, καθηγητάδες,οικονομολόγοι,εφοριακοί,τραπεζίτες,συνδικαλιστές ενσωματωμένοι στο σύστημα,βουλευτάδες παλεύουν να μας πείσουν οτι οφείλουμε να σώσουμε την πατρίδα.
Η παρέλαση όμως η πραγματική γίνεται στο δρόμο.Εκεί πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ.
Εκεί είναι η θέση σου,αν δεν ανέχεσαι πια άλλο την κοροίδια και τον εμπαιγμό.Προσπαθούν να σου τσαλακώσουν την ψυχή για να μην αντιδράς.Να μένουν ελεύθεροι να σου πίνουν το αίμα.Σε κάνουν ραγιά για να μείνουν αφεντικά.
Μέγεθος  γραμματοσειράς

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Σε πελεκάνε.

Από το πρωϊ μέχρι το βράδυ σε πελεκάνε.Σχεδόν όλα τα κατ' ευφημισμό μέσα ενημέρωσης
σε ξεσκίζουν.Σαν τις τίγρεις πάνω στο ανυπεράσπιστο θύμα.Η δική σου αδυναμία τους έκανε
πιο θηριώδεις πιο θρασείς,ξεσαλώσανε.
Στόχος τους κύριος είναι το μυαλό σου,το φιλότιμο σου,η σκέψη σου.
Σε τρομοκρατούν.Πρέπει να φοβάσαι τα πάντα.Το διπλανό σου,το μετανάστη,το παιδί σου
το αύριο που ίσως δεν έχεις δουλειά και ελπίδα.Είσαι μέσα σε μια ζούγκλα και δεν ξέρεις αν θα επιβιώσεις.Κοίτα μόνο τον εαυτό σου,σου λένε,ο άλλος είναι εχθρός και αντίπαλος.
Πρέπει να μη σκεφτεσαι.Να μη σκεφτεσαι πως είχες όνειρα,πως κάποτε πείνασες,πως κάποτε αγωνίστηκες,πως έχεις ευθύνη για τα παιδιά σου,πως έχεις μάθει δυο πράγματα στη ζωή,πως τέλος πάντων είσαι άνθρωπος και βαδίζεις όρθιος.
Δεν πρέπει να θυμάσαι.Να σβήσεις από τη μνήμη σου τους αγώνες που έκαναν οι γονείς
σου,ο λαός σου,οι άλλοι λαοί για να φτάσει η ζωή ως εδώ.Να ξεχάσεις τους χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους.Να σπάσει η συνέχεια της εξέλιξης, να νιώθεις μόνος.
Πρέπει να εθιστείς στα σκουπίδια τους.Συ δεν έχεις πολιτισμό, παραδόσεις,κουλτούρα.
Δεν έχεις έργα τέχνης και πολιτισμού.Πρέπει να διαβρωθείς ψυχικά και σωματικά από
τα ευτελή υποπροιόντα τους.
Γιατί αφήσαμε όλους αυτούς να κουμαντάρουν τη ζωη μας;Εχουμε μεγάλη ευθύνη γιαυτό.Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.
Γιατί βάλαμε διαχειριστές της ζωής μας τους εκμεταλλευτές και τους υπηρέτες τους;
Γιατί ξεχάσαμε το ρωμαντισμό,την αισιοδοξία,την αγάπη;
Γιατί θυσιάζουμε τη ζωη μας για να θησαυρίζει μιά χούφτα ληστών του μόχθου μας;
Γιατί αφήνουμε τους ίδιους ψεύτες και απατεώνες,να μας κυβερνούν;
Η ζωή όμως είναι εδώ,και συνέχεια ξαναγενιέται.Ο θάνατος δεν είναι η μοίρα μας.
Παίρνουμε δύναμη και πείσμα απο την ίδια τη ζωή,απο το δίκιο μας.
Οχι, δειλοί και άβουλοι.Γενναίοι και αποφασισμένοι!
b.g 21/3/10.εαρινή ισημερία.

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ενα ακόμη θύμα

Η είδηση είναι τραγική.
Βρέφος ενός έτους πέθανε στην Κοζάνη διότι το νοσοκομείο δεν είχε παιδίατρο.Το μωρό περιφερόταν λέει από νοσοκομείου σε νοσοκομείο μέχρι που κατέληξε.Το σωματάκι του ξυλιασμένο και μαυρισμένο σοκάρισε και τον έμπειρο ιατροδικαστή.
Θα μας πουνε πως έφταιξε η κακιά στιγμή,έγιναν ιατρικές παραλήψεις,μπερδεύτηκαν οι γονείς,ίσως έφταιξε και το μωρό που αρρώστησε.
Θα εκφράσουν την υποκριτική λύπη τους.Μετά σιωπή.
Δε θα μας πούνε όμως την αλήθεια! Οτι η ζωή και η υγεία έγιναν εμπόρευμα και ορυχείο χρυσού γιά τους εμπόρους υγείας.Οτι το σύστημα υγείας με τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές δεν μπορεί να ανταποκριθεί.Σε κάθε γωνία παραμονεύει ο θάνατος.
Δε θα μας πούνε ότι εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο έστω και για ένα εμβόλιο. Δε θα μας πούνε επ ουδενί ότι αυτά συμβαίνουν στον καπιταλισμό ,το απάνθρωπο σύστημα τους.B.G 20/3/10

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Πόλεμος

H θύελα έφθασε.Ο κ.Παπανδρέου βρήκε τελικά πού πήγαν τα λεφτά!
Τα βρήκε στις τσέπες τών μισθ ωτών, των εργαζομένων και των συνταξιούχων!
Από εκεί θα τα πάρει.Εχει μάλιστα και λαϊκή εντολή λέει!
Ο κ.Παπανδρέου εξοφλεί γραμμάτια.Το κεφάλαιο γι΄αυτό τον στηρίζει.Το ΠΑΣΟΚ έχει
αποδείξει ότι είναι ο πιο κατάλληλος υπηρέτης του κεφαλαίου.Εχει διασπάσει το συνδικαλιστικό
κίνημα,ελέγχει μεγάλα σωματεία και οργανώσεις,είναι δεξιοτέχνης στη δημαγωγία,το ψέμα
στον εκμαυλισμό συνειδήσεων και την τρομοκρατία.
Δυστυχώς ο λαός έπεσε για μια φορά ακόμη θύμα στην απάτη του ΠΑΣΟΚ.
Τώρα όμως τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα,πιο απάνθρωπα.
Οταν χιλιάδες νέοι στην καλύτερη ηλικία πετιούνται στο δρόμο σαν αχρηστα σκουπίδια
και όνειρα και ελπίδες κουρελιάζονται δεν μπορείς να μένεις αναίσθητος.Οταν νόμος είναι
το κέρδος του εκμεταλλευτή,η βαρβαρότητα και η βουλιμία του καπιταληστή,εσύ δεν
περιμένεις το θάνατο σου,δεν περιμένεις ελεημοσύνη αλλά οργανώνεσαι και γίνεσαι φωτιά!
Γίνεσαι κεραυνός και καταργείς την αδικία επιβάλλεις το δίκιο σου.
Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν.Εχουν συμμάχους έμπειρους και αδίστακτους:ΝΔ,ΛΑΟΣ,ΕΕ τα ΜΜΕ των εργολαβων
Εμεις έχουμε το δίκιο,την ενότητα μας που είναι παντοδύναμη,αρκεί να το πιστέψουμε
βαθιά.Φωνή λαού οργή θεού,λέει απλά ο λαός μας.
Β.G28/02/2010.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010


Ερώτηση




Οταν άρχισε ο λεγόμενος κοινωνικός διάλογος το ΚΚΕ έκανε συμβολική κίνηση εμποδίζοντας την είσοδο.
Εξανέστησαν τότε Παναγόπουλος,Πρετεντέρης,Μίχαλος και όλος ο συρφετός των ταισμένων ,για το αντιδημοκρατικό
κόμμα που δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να διαβουλευονται.
Θέλω λοιπόν να ρωτήσω όλους αυτούς και εσάς:Τα μέτρα που εξαγγέλει ο κ.Παπανδρέου είναι προιόν διαλόγου;
Τα αποφασίζουν οι κοινωνικοί ετέροι ή τά μεγάλα αφεντικά;Ηταν ή όχι προσχηματικός ο διάλογος;
Ο εργαζόμενος πρέπει να περιμένει την εκτέλεση του ή να ξεκάνει τους ληστές που του πίνουν το αίμα;
Απάντηση δεν θέλω από τσιράκια και προσκηνημένους.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΑΓΑΠΕΣ

Σφοδρος ερωτας μεταξυ ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ.Βεβαια το αισθημα υπαρχει απο παλια.Τωρα εχει φουντωσει,και ως γνωστον ο ερωτας δεν κρυβεται.
Ετσι εχουμε και λεμε;Συμφωνουν να πληρωσει την κριση ο εργαζομενος και να κερδιζει ο καπιταλας,συμφωνουν να διωκονται οι μεταναστες,συμφωνουν για ενα γερμανικο ευχαριστω,συμφωνουν στην καταργηση του ασυλου,και οταν συκοφαντουν το ΚΚΕ δεν ξερεις ποιος ειναι ο Γιωργος ο χουντικος και ο Γιωργος ο σοσιαλιστης...
Ο Καρατζαφερης θαυμαζει τον Χρυσοχοιδη,θαυμαζει τον Παγκαλο,θαυμαζει το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ ελεγε καποτε; Το ΠΑΣΟΚ στην κυβερνηση ο λαος στην εξουσια.Πραγματι ηρθε το ΛΑΟΣ στην εξουσια.
Υπαρχει ομως καποιο μικρο προβλημα;Ο λαος μας λεει ,δειξε μου το φιλο σου να σου πω ποιος εισαι.και κατι ακομη:ολαος ειναι ευκολοπιστος και παντα προδομενος,αλλα καποτε φθανει στο αμην.
Τοτε απατεωνες, ψευτες,παπαγαλια,κονομησαριοι,χουντοπροοδευτικοι,μαιμουδοαριστεροι,σας παιρνει ο διαολος! Β.G 27/O2/2010.

ΣΚΥΦΤΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΘΑΡΑ:ΠΑΡΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΡΑ.ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.ΠΑΡΤΕ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ. ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤV ΤΟ ΛΕΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ Ο Κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΤΟ 75% ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΡΑ.
ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ
ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ :ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΦΑΙΜΑΞΕΙΣ!ΠΑΡΤΕ ΤΑ <ΜΕΤΡΑ>ΜΑΣ.
ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΠΑΘΟΣ:ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ!!!
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΘΑ ΡΩΤΑΕΙ:ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΠΑΤΕΡΑ?
ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ:ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΛΑ!
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:1.ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ ΤΗΣ <ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ>ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! 2.ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΔΙΟΤΙ ΚΩΛΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!
3.ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ,ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΥΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.ΝΔ,ΛΑΟΣ,ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ!4.ΤΟ ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ
ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ,ΚΑΙ Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Β.G.26/82/2010

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010