Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ψευτοδιλήμματα

Πριν από λίγες μέρες ο κ. Παπανδρέου διακήρυσσε ανά την Ευρώπη ότι ο λαός αποδέχεται τα μέτρα και βάζει πλάτη για το ξεπέρασμα της κρίσης.Ισχυριζόταν προκλητικά ότι ο λαός υποβάλλεται σε θυσίες για τη σωτηρία της χώρας.Ισχυριζόταν ότι τα μέτρα ήδη αποδίδουν και όλα πάνε καλά.
Τώρα άλλαξε την πλάκα.Καμώνεται ότι τον απασχολεί η γνώμη του λαού (Αλήθεια με τη συγκατάθεση του λαού εν μια νυκτί κατάργησε εργατικά δικαώμματα κερδισμένα με αίμα και θυσίες;)Παριστάνει υποκριτικά τον θιασώτη της λαικής ετυμηγορίας.
Κατά τη γνώμη μου δύο πραγματα συμβαίνουν συγχρόνως 1.Ο κ Παπανδρέου εκβιάζει τους άλλοτε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να τον ξαναψηφίσουν.Τους θεωρεί εύκολους στον εκβιασμό και στα διλήμματα,προφανώς υπιτιμά την νοημοσύνη ,την αξιοπρέπεια και το ήθος τους.2.Ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει πολύ καλά ότι θα παίρνει συνεχώς νέα αντιλαικά μέτρα.Γνωρίζει ότι η λαική αγανάκτηση θα φουντώνει συνεχώς.Γιαυτό πρέπει να εγκλωβίσει το λαό ώστε να περιορίσει τις αντιδράσεις.
Αυτή την περίοδο το κεφάλαιο τα θέλει όλα,τρώγοντας έρχεται η όρεξη! Διαχρονικά οι σοσιαλδημοκράτες είναι οι πιο ύπουλοι υπηρέτες της πλουτοκρατίας.Ο κ. Παπανδρέου δεν λειτουργεί από μόνος του.¨Εχει από πίσω του όλη την πλουτοκρατία ντόπια και ξένη.Ο λαός αν δεν απαγκιστρωθεί απο τις αυταπάτες και πάρει στα χέρια του τη ζωή θα αφήσει να του σκάβουν το λάκκο πιο βαθιά.Αν υποκύπτει στους εκβιασμούς,αποθρασύνει τους εκμεταλλευτές του και προετοιμάζει νέους εκβιασμούς.Είναι κρίμα όμως να θυσιάζονται εκατομμύρια ζωές για θησαυρίζουν μερικά παράσιτα.